در اين بخش مي خوانيم:



  • بورک چيست

  • تاريخچه ي بورک

  • انواع بورک

  • طرز تهيه بورک گوشت و سيب زميني


 


بورک چيست و از کجا آمده؟


 


بورک که نحوه ي تلفظ صحيح آن با کسره بر حرف ر ميباشد (به ترکي Börek) يکي از محبوب ترين ميان وعده ها در کشور ترکيه است.


بورک علاوه بر کشور ترکيه در ساير مناطق از جمله: بالکان ها، قفقازها، ساکنان مشرق، ساکنان مديترانه، اروپاي شرقي و همينطور آسياي غربي مورد استفاده است.


اين ميان وعده ي لذيذ مدتيست که جاي خود را در سفره هاي ايراني نيز باز کرده است.


بورک از ترکيب يک خمير معروف به نام "خمير يوفکا يا فيلو" و مواد مختلف تهيه ميشود. بورک را مي توان هم در فر پخت هم در روغن سرخ کرد.


 


 


بورک تک نفره ي پنيري


 


 


بورک تک نفره ي گوشت


بورک تک نفره ي گوشت


 


بورک سبزيجات


بورک سبزيجات


 


بورک به صورت کامل و يک تکه


بورک به صورت کامل و يک تکه


 




انواع بورک:


 


بورک انواع مختلفي دارد. بورک را هم به صورت يک تکه و در تابه هاي بزرگ ميپزند و پس از پخت آن را به قطعات کوچک تقسيم ميکنند و هم آن را به صورت تک نفره آماده ميکنند.


اگر قصد داريد از بورک در وعده هاي صبحانه يا عصرانه استفاده کنيد، ميتوانيد مقداري پنير و سبزيجات در خمير يوفکا بپيچيد و براي ساير اوقات مي توان از موادي مثل گوشت چرخ کرده، کالباس و سوسيس، مرغ، تخم مرغ، قارچ و هر چيزي که به آن علاقه منديد استفاده کنيد.


 


در ادامه طرز تهيه يک نوع بورک سنتي و آسان را براي شما آورديم:


 


((بورک گوشت و سيب زميني))


 


زمان آماده سازي: 15 دقيقه


زمان پخت: 30 دقيقه


مناسب براي: 6 نفر


 


مواد لازم مياني:


 



  •   1- 1 عدد پياز (بزرگ و خرد شده)

  • 2- 450 گرم سيب زميني (پوست کنده و خورد شده)

  • 3- 450 گرم گوشت چرخ کرده

  • 4- ½ قاشق غذاخوري فلفل دلمه اي

  • 5- نصف مکعب عصاره گوشت يا عصاره سبزيجات (اگر نبود از نمک و ساير ادويه جات استفاده کنيد)

  •  


خمير:


 



  • 1- 1 بسته خمير يوفکا يا فيلو (حدودا 450 گرم خمير يا 14 الي 18 ورق) = شما ميتوانيد خمير يوفکا را به صورت آنلاين از سايت ميمذي تهيه کنيد.

  • 2- روغن (آفتاب گردان، کانولا، انواع روغن گياهي _ ترجيحا به صورت اسپري)

  •  


براي روي بورک ها:


 



  • 1- ½ پيمانه آب

  • 2- 2 قاشق غذاخوري کره

  • 3- ½ قاشق غذاخوري نمک


 


طرز تهيه:


 



  1.  در يک کاسه ي بزرگ پياز، سيب زميني، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه اي و ادويه جات را کاملا مخلوط نماييد و کنار بگذاريد.

  2.  فر را بر روي 490 درجه فارنهايت (250 درجه سلسيوس) گرم کنيد.

  3.  يک لايه خمير را بر روي سطح کار خود پهن کنيد و به خوبي بر روي آن روغن اسپري کنيد( يا با قلمو بر روي خمير بزنيد).

  4.  به اندازه ي يک مشت از مواد را بر روي لبه ي خمير گذاشته به طوري که ضامت آن حدود 2 انگشت شست باشد.

  5.  خمير را به دور مواد مثل يک سيگار لوله کنيد.

  6.  روي خمير لول شده را روغن بزنيد.

  7.  خمير لوله شده را درون يک ظرف (قابلمه يا پيرکس) که به روغن آغشته کرده ايد بگذاريد.

  8.  مراحل قبلي را براي تمام خميرها (14 الي 18 ورق خمير) تکرار کنيد. و تمام لوله ها را محکم در کنار يکديگر درون ظرف بگذاريد.

  9.  ظرف را درون فر بگذاريد.

  10. دما فر را به 450 درجه فارنهايت (230 درجه سلسيوس) کاهش دهيد.

  11.  بعد از 8 تا 10 دقيقه ي اول پخت، ظرف را بيرون آورده و روي آن را با فويل بپوشانيد.

  12.  ظرف را به فر برگدانده و تا 20 دقيقه ديگر مواد را بپزيد. (مجموع پخت 30 دقيقه شود).

  13.  پس از خارج کردن بورک از فر، کره ي آب شده به همراه آب را روي آن اسپري کنيدو روي آن نمک بپاشيد. روي ظرف را با دستمال تميزي بپوشانيد و بگذاريد خنک شود.


14 بورک را به ابعاد دلخواه به صورت عمودي برش زده و سرو کنيد.


 


مراحل 1 تا 4


 


مراحل 1 تا 4


 


 


مراحل 5 تا 13


مراحل 5 تا 13


 


طرز صحيح برش بورک به صورت عمودي


طرز صحيح برش بورک به صورت عمودي


 




 


اميدوارم از اين بورک هاي خوشمزه در منزل تهيه کنيد و در کنار اعضاي خانواده و دوستان لذت ببريد. براي خريد خمير يوفکا مورد نياز براي تهيه بورک ميتوانيد به سايت فروشگاه اينترنتي ميمذي مراجعه کرده و به صورت آنلاين سفارش دهيد.


ما در اسرع وقت محصولات را به دست شما ميرسانيم


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خريد کاغذ ديواري ، خريد لمينيت پذیرش سفارشات نوشتن مقاله کنفرانس های ملی و بین المللی باستان شناسی مبتنی بر GIS هر چی کی بخوای خرید فروش نمایندگی مرمریت مشکی و طوسی خرید دارو گیاهی چند خط از حرف دل